КРОКИ ПРИ ПОКУПЦІ КВАРТИРИ, БУДИНКУ, БУДІВЛІ (НЕРУХОМОСТІ) В ІСПАНІЇ, КОЛИ ВИ ІНОЗЕМЕЦЬ

Imprimir página

Покупка нерухомості може бути приємною подією, особливо коли весь процес знаходиться під нашим контролем, і все, що нам залишається зробити, це насолодитися хвилюванням від покупки нового будинку.

Однак цей досвід може бути не таким захоплюючим, як ми очікували, якщо будинок, який ми плануємо придбати, знаходиться в іншій країні, чия культура, мова і, насамперед, правова система нам не відомі.

У таких випадках кращим рішенням буде знайти хорошого фахівця, який допоможе нам в цьому процесі покупки будинку. Однак, якщо ми хочемо зробити це самостійно, ми пояснимо Вам кроки, які необхідно зробити, щоб купити нерухомість в Іспанії.

По-перше, якщо покупцем нерухомості є іноземна фізична особа, він повинен буде надати нотаріусу свій ідентифікаційний номер іноземця (NIE) в Іспанії. Цей номер обов’язковий для здійснення угод в Іспанії і не має ніякого відношення до отримання посвідки на проживання на іспанській території. Цей номер можна отримати в поліцейській дільниці Іспанії або в посольстві або консульстві Іспанії в іншій країні.

Хоча для покупки нерухомості не обов’язково мати банківський рахунок в Іспанії, для оформлення угоди та сплати відповідних податків і витрат настійно рекомендується відкрити банківський рахунок для нерезидентів в банку Іспанії.

Після того, як ми визначимо нерухомість, яку хочемо придбати, ми повинні будемо провести необхідні перевірки, щоб дізнатися, хто є власником згідно з Реєстром власності і які обтяження має нерухомість, яку ми хочемо придбати.

Дуже часто перед тим, як приступити до купівлі нерухомості перед нотаріусом, підписується попередній контракт, який називається “депозитний договір”. Даний договір включає в себе готовність продавця продати нерухомість і готовність покупця придбати її, а також покупець надає продавцю певну суму, яка є частиною кінцевої ціни продажу.

Після підписання депозитного договору, ми можемо підписувати договір купівлі-продажу нерухомості у нотаріуса за нашим вибором.

Коли оригінал нотаріального акту вже буде в нашому розпорядженні, ми повинні будемо заплатити такі податки відповідно до випадків, які описані нижче:

  • Податок на додану вартість (ПДВ) при першій передачі житла;
  • Податок на передачу майна у разі другої передачі житла.
  • Податок на документально оформлені правові акти. Застосовується при сплаті ПДВ та придбанні житла за допомогою іпотечного кредиту.

Після сплати податків, необхідно буде надати нотаріальний акт купівлі-продажу для внесення до відповідного Реєстру власності.

Після придбання житла, вам необхідно буде пам’ятати про сплату щорічних періодичних податків, які ви повинні будете платити за володіння нерухомістю в Іспанії, включаючи податок на нерухомість (IBI), податок на майно (якщо застосовно) та прибутковий податок з фізичних осіб (IRPF), якщо ви постійно проживаєте в Іспанії або, якщо Ви не проживаєте в Іспанії, податок на доходи нерезидентів.

Весь цей процес може здатися дуже складним і виснажливим. З цієї причини наша команда професіоналів знаходиться у вашому розпорядженні, щоб полегшити Вам покупку нерухомості в Іспанії для того щоб Ви тільки змогли насолоджуватися цим процесом.

Звертайтеся до нас за допомогою, і ми будемо раді допомогти Вам!

Departamento Mercantil e Inmobiliario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.